top of page

“Daag Ameland”

Lang  gewacht maar toch gekregen.


Vrijdag 22-08-2015 staat in mijn hoofd geschreven. Verzamelen  bij het station Leeuwarden om 8.00 uur en je melden bij  één   van de bestuursleden. Geert  en  Tiny  zijn present. Na wat kennis gemaakt te hebben met wat andere  leden van  Sameland  gingen wij in kolonne  naar  Holwerd, het vertrekpunt van de boot. Het was een heel gezelschap, het viel mij op dat Sameland veel lieve en  gezellige  leden  kent.

Onder leiding van de voorzitter gingen wij de boot op, waar ons een heerlijk kopje koffie werd geserveerd. Ik wilde betalen maar de beurs bleef op de knip. Een   dag gratis naar Ameland voor een bijdrage van €  10,- . Dit is niet voor te stellen in deze tijd. Na ± drie kwartier op de boot te hebben verbleven, kwamen we aan  op  Ameland, waar twee prachtige huifkarrenwagens met 2 paarden op ons stonden te wachten. Wij konden het allemaal bijna zittend doen, wat mij persoonlijk best uitkwam. Wat een mooi eiland, zo af en toe kregen wij wat verhalen te horen over het eiland. Ook hier heeft zich veel afgespeeld, volgens de koetsier. 

Na  ongeveer anderhalf uur en redelijke stijve billen, kwamen we aan bij het strand. Hier konden wij op eigen manier de rest van de middag invullen. Sommige  leden gingen alleen op stap, anderen gingen samen. Tiny en ik zijn wat gaan wandelen, maar zagen al gauw een mooi terras aan de kustlijn. Voor mij was het de hoogste tijd om mijn bovenlichaam te laten zien aan de zon. Heerlijk die zon en een glas cola. Voor mij kon de dag niet meer stuk. Eindelijk kon ik weer wat geld betalen aan de serveerster op het terras. Hierna nog een eindje gelopen langs de zee en samen met nog een lid een ijsje gegeten. Luisterend naar mooie en ook  wel droevige verhalen,

Op naar de barbecue. Deze was heel goed verzorgd en konden zelfs nog wat meenemen voor de volgende dag. Ik moest wel even opstaan om het bestuur te bedanken. De mensen die mij beter kennen, weten dat ik wat lang van stof ben, maar nu was het een hele korte speech. Het was in één woord “fantastisch”. Toen het buikje vol was, moesten wij natuurlijk op de groepsfoto met de voorzitter in het midden.

Na ± 10 minuten kwam de bus, die ons weer netjes naar de boot bracht. Op de boot hebben we nog vele verhalen uitgewisseld. Om ongeveer 19.00 uur waren   wij weer bij het station Leeuwarden. Tiny en ik waren dan ook best gezond moe en zijn dan ook direct naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam heb ik direct onze  contributie betaald voor 2015. € 5,- per jaar per persoon is natuurlijk een koopje voor zo’n club. Als lid van de kascommissie weet ik zeker dat de post contributie  geen problemen zal opleveren. (bankrekeningnummer. NL63RABO0113900201 t.n.v. Sameland).

Veel succes bestuur! Geert Eisma 77 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page